SYDAFRIKATRÄFF 2023 21—23.7.2023, Ikalis badhotell

Sydafrikaträffen för adoptivfamiljer är ett flerspråkigt evenemang. Vi strävar efter informera även på svenska och hoppas många svensk- och tvåspråkiga familjer ska delta i sommarens träff. Varmt välkomna!

Välkommen till Birkaland!

Efter två år i Hyvinge är det dags att erövra Birkaland. Badhotellet i Ikalis erbjuder en fantastisk miljö för ett roligt veckoslut. Tyngdpunkten ligger programmässigt som tidigare år på lördagen. I år har vi ändå planerat på en del roligt också för fredagen och söndagen. Största delen av programmet förverkligas med hjälp av det egna gänget. Stort tack redan på förhand till alla som bidra med program! Badhotellet i Ikalis erbjuder mångsidigt program för hela familjen bl. a. på stranden, i bowlinghallen, på gymmet och i närmiljön. På Afrikatorget hittar du trevliga och nödvändiga produkter att köpa med hem. Men det viktigaste är ändå att få träffas! Vi hoppas att möjligast många också gör nya bekantskaper och knyter nya vänskapsband under helgen. Vi strävar efter att uppdatera kontinuerligt gällande evenemanget, både på Facebookforum och denna sida. Du kan ställa frågor gällande evenemanget på adressen info at eatapaaminen.fi

Badhotellet i Ikalis

Badhotellet i Ikalis har en stolt historia som ett av Nordens största spahotell. Hotellet fick nya, lokala ägare i mars 2021. De renoverade och öppnade det förnyade hotellet 21.6.2021. Målsättningen är att få verksamheten att blomma upp igen genom utmärkt kundbetjäning, fantastisk mat, mångsidiga tjänster i samarbete med lokala aktörer samt i allt ta vara på vad den fantastiska naturen i Ikalis erbjuder.

Läs mera på hotellets egna hemsidor >

Hotellets adress är

Huvilatie 2,

39500 Ikalis.

Gratis parkering utomhus. Det går inte att reservera parkeringsplats på förhand. Platser reserverade för personer med funktionsnedsättning hittas framför huvudbyggnaden. Parkeringshallen ligger på höger sida om huvudbyggnaden. Det kostar 10 euro/dygn att parkera i hallen. Du kan betala i receptionen som förser dig med en kod som öppnar garagedörren. Du kan se alla parkeringsområden på kartan bakom länken nedan.

Parkeringskarta >

Laddningsstationer för elbilar finns i parkeringshallen. Laddningspunkterna avslutar laddningen/betalningen automatiskt när batteriet är fulladdat. Att parkera i hallen kostar 10 euro /timme. Framför huvudbyggnaden finns också 5 st laddningsplatser på ett grönmålat område. Snabbladdarens maxkapacitet är 60 kW.

Hotellbokningen öppnar för Sydafrikaträffen!

Nu kan du boka ett hotellrum för 21-23.7.2023. All info gällande inkvarteringen hittas på https://ikaalinenspa.fi/majoitus.

Boka rum via försäljningstjänsten: myynti@ikaalinenspa.fi eller tfn 03-4511 (mån-fre kl. 9-18 samt lör kl. 11-17).

Meddela också i samband med bokningen vilka måltider familjen deltar i. Alla avgifter betalas vid ankomst på ort och ställe. Morgonmål ingår i priset.

 

Följande rum står till vårt förfogande:

Huvudbyggnaden (ca 30 rum):

Superior Lake-rum 

Superior-rum  

138 €/2 pers. rum/dygn

118 €/singelrum /dygn

Sidobyggnad 7 st nyrenoverade economy-rum på loftet:

– Wow-rum för 2 pers. 159€/dygn

– WoW Studio 2 för 2 pers. 183 €/dygn

– WoW Studio 3 för 2 pers. 215€/vrk

Sidobyggnad Loftet economy-rum *(ca. 50 rum ) / Lägenhet på spahotellet * (ca. 25 rum med litet kök) / Lägenhet från Terme (ca. 40 rum med litet kök) ** – samtliga dessa till samma pris:

– 88 €/ 2 pers. rum / dygn

– 78 €/ singelrum / dygn

Avgift för tilläggsbädd: 25 €/barn (under 14 år)/dygn och 35€/vuxen/dygn Under 4-åringar utan egen bäddplats gratis.

Meddela samtidig hur ert sällskap äter

• lör lunchbuffet kl. 12-14, pris 15€ vuxen / 8€ barn

• lör middagsbuffet kl. 17-19, pris 25€ vuxen/ 12€ ungdom / 9€ barn (4-7 åring)

• sön lunchbuffet kl. 12-14, pris 15€ vuxen/ 8€ barn

Under 4-åringar äter gratis.

Meddela ifall ni vill äta vegetariskt samt möjliga allergier.

Dags att boka rum och måltider! Betalning sker på ort och ställe i samband med anmälningen.

NYHETER 2023

22.6.2023

Vi får musikaliska gäster till lördagens festmiddag.

Mpondas är en energisk tanzanisk familjeorkester med Menard Mponda som ledande figur. Orkesterns melodiska ngoma-trummor och percussion, tillsammans med flerstämmig sång, skapar en magisk musikalisk upplevelse. Mpondas konstnärsföräldrar lärde sina barn olika sånger från olika regioner i Tanzania, eftersom de bodde bland olika stammar. Största delen av orkesterns sånger kommer från Ngoni-stammen.

Vi ses på dansgolvet!


12.5.2023

Hej familjer som har adopterat genom JCWS / Helsingfors stad! En e-postadress har nu öppnats för Roshen där ni kan skicka uppdateringar om er familj (med bilder) redan innan sommarträffen, om ni önskar. Observera att på grund av att adoptionstjänsten har avslutats kommer Roshen att delta som privatperson och inte som en officiell representant för JCWS (och kommer därmed inte att använda arbetstid för detta ändamål, vilket kan påverka möjligheten att svara på meddelanden på ett långt eller snabbt sätt).

Adressen är roshenkhota (at) aol.com, utan mellanslag och med ”@”-tecken, förstås.

Försök att hålla e-postmeddelandena så lätta som möjligt, trots eventuella bilder. Till exempel är den tillåtna maximala filstorleken för Gmail cirka 20 megabyte.


16.4.2023

Rökbastun reserverad för oss på fredagkväll. Det ryms ca 20 personer åt gången i bastun. Vi strävar efter att erbjuda bastarna en timmes bastutid per man. Det går också att chilla annars bara på bastuområdet och exempelvis korvgrillning torde gå att ordna. Den huvudsakliga grillplatsen finns på den närliggande simstranden.


3.4.2023

Egen Pool-DJ inhyrd för oss. Hen spelar musik för oss på spa-avdelningen under lördagskvällen – början av kvällen riktar sig till de mindre barnen och därefter musik mer för ungdomsavdelningen. Och för föräldrarna så klart! Vi bokade också alla fyra banor i bowlinghallen för vårt bruk under några timmar på lördag. Konditionen ökar i Ikalis! Vi erbjuder bland annat också en timme konditionsboxning!